Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vlaams Brabant

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 16.91 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Vlaams Brabant heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina tref je nuttige info info over de waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 16.91 dH in Vlaams Brabant.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals kalk op de lak van de auto en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €260 op jaarbasis.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Vlaams Brabant

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt of koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lagere energierekening. In de buurt van de provincie Vlaams Brabant opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Vlaams Brabant hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.
VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.
Bekijk installateurs in: Halle, Herne, Bever, Hoeilaart, Galmaarden, Sint-Pieters-Leeuw, Drogenbos, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode, Beersel, Pepingen, Dilbeek, Asse, Ternat, Opwijk, Lennik, Gooik, Roosdaal, Liedekerke, Wemmel, Merchtem, Affligem, Vilvoorde, Steenokkerzeel, Machelen, Londerzeel, Grimbergen, Meise, Kapelle-Op-Den-Bos, Kampenhout, Zaventem, Kraainem, Wezembeek-Oppem, Zemst, Leuven, Herent, Huldenberg, Oud-Heverlee, Bertem, Kortenberg, Tervuren, Overijse, Rotselaar, Tremelo, Begijnendijk, Keerbergen, Haacht, Boortmeerbeek, Aarschot, Lubbeek, Holsbeek, Scherpenheuvel-Zichem, Diest, Tienen, Hoegaarden, Linter, Bierbeek, Boutersem, Glabbeek, Tielt-Winge, Landen, Zoutleeuw, Geetbets, Bekkevoort en Kortenaken.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Vlaams Brabant.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met professionals voor montagewerk.