Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Herent

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 22,40 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Herent leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze pagina vind je belangrijke info over de waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 22,40 dH in Herent.
 • Dit kan zorgen voor onder andere kalk op de lak van de auto en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lagere energierekening, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €295 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HerentZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHerent
Postcode3020
Gem. Gasverbruik M33.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.6000 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Herent

Heb je last van een irriterende huid en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een groot deel van de huishoudens bestellen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, fris kraanwater en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Herent zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Herent hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Herent?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Herent. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager energieverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Herent heeft een gemeten waterhardheid van 22,40. Dat betekent Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lagere energiekosten, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Herent

De waterhardheid van het drinkwater in Herent is 22,40 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-herent-3020

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • BWT AQA Perla 20
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Halutec Domus DPS 300
 • North Star 40ED
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Care) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Herent verlaag je de dH waarde van 22,40 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €860.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Herent.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Van €120 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2300 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontharders lopen op vanaf €790, excl. installatie. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1400 en €2225 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Herent.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Zo kan je moeiteloos en direct experts, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €75
Mechanische waterontharderC.a. €820
Elektrische waterontharderV.a €980
Onthardingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudV.a €125 (jaarbasis)
MontageBegint bij €220
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Herent?
De waterhardheid in Herent is plus minus 22,40 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is gemiddeld 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. een zachte huid, smaakvol water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Herent.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie