Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Londerzeel

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 16,80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Londerzeel maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website tref je praktische info aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 16,80 dH in Londerzeel.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere droge haren na een douchebeurt en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid LonderzeelTechnische detailsKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLonderzeel
Postcode1840
Gem. Gasverbruik M33.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5500 kWh
Gem. Waterhardheid16,80 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Londerzeel

Wil jij ook af van huidirritaties of strepen op je ruiten? Flink wat Belgen lossen dit op met een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Londerzeel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Londerzeel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Londerzeel?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Londerzeel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Londerzeel kent een waterhardheid van 16,80. Dat betekent Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Londerzeel

De waterhardheid van het leidingwater in Londerzeel is ongeveer 16,80 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 16,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 47,85 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-londerzeel-1840

Vaak gekozen modellen

 • BWT AQA smart
 • Delta Mosela
 • General electric GXOF27KE
 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Waterluxe Duo 12

Hoe werkt een waterontkalker precies?

De basis is eenvoudig: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Londerzeel reduceert je de dH waarde van 16,80 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €750.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Londerzeel.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €115 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1975 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €830, zonder installeren. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1200 en €2200 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Londerzeel.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en vandaag nog experts, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €50
Mechanische waterontharderCirca €810
Waterontharder (elektronisch)V.a €1150
Zout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €130 per beurt
MontageV.a €260
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Londerzeel?
De waterhardheid in Londerzeel ligt op 16,80 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Londerzeel.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie