Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Opwijk

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10,08 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Opwijk zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs check je handige informatie over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 10,08 dH in Opwijk.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld glascorrosie en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €215 per jaar.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid OpwijkTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteOpwijk
Postcode1745
Gem. Gasverbruik M33.365 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4950 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lager energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Opwijk

Zit jij thuis ook met een droge huid en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de huizenbezitters installeren een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en structureel lagere energiekosten. In en rondom gemeente Opwijk vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Opwijk heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Waterverzachter informatie.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Opwijk?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Opwijk. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Opwijk heeft een geschatte waterhardheid van 10,08. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Opwijk

De waterhardheid van het leidingwater in Opwijk ligt op ong. 10,08 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-opwijk-1745

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Culligan Medallist 910
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Watercompany Ultrasoft 17

Hoe werkt de waterontkalker?

De basis is eenvoudig: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Opwijk verlaag je de dH waarde van 10,08 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een concurrerende prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Opwijk.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot ruim €1575 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers zijn zo’n €850, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €2100 inclusief inregelen. In het volgende schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Opwijk.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en snel vakmannen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €105
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €780
Waterontharder (elektronisch)Circa €1070
Zouttabletten€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €95 per beurt
PlaatsingskostenBegint bij €270
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Opwijk?
De hardheid van het water in Opwijk is grofweg 10,08 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Zoals geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Opwijk.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energierekening, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie