Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Affligem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 11,20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Affligem heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website verzamel je belangrijke informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Affligem.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als geïrriteerde huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AffligemWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAffligem
Postcode1790
Gem. Gasverbruik M33.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5300 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Affligem

Heb je last van slecht functionerende apparaten en te veel schoonmaken? Een groot deel van de mensen bestellen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, textiel slijt minder snel en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Affligem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Affligem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Beste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Affligem?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Affligem. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Affligem heeft een waterhardheid van 11,20. Samengevat: Hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Affligem

De waterhardheid van het drinkwater in Affligem is 11,20 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-affligem-1790

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Delta Escalda
 • General electric GE-26HI
 • Mooiwater Compact
 • Watergenius Blue Line Max

Zo werkt een waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. BWT) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Affligem reduceert je de dH waarde van 11,20 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Affligem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1500 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €2250 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Affligem.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en zonder kosten monteurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €100
Waterontharder (mechanisch)Rond de €780
Waterontharder (elektrisch)Circa €1150
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudC.a. €155 per 12 maanden
InstallatiekostenRond de €160
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Affligem?
De hardheid van het leidingwater in Affligem is circa 11,20 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Affligem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie