Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Meise

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 20,16 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Meise resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Hier vind je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 20,16 dH in Meise.
 • Dit is de oorsprong van onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €240 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MeiseHoe werkt het?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteMeise
Postcode1860
Gem. Gasverbruik M33.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5600 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Meise

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groot deel van de huizenbezitters lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkerdere koffie en thee en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Meise opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Meise gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Beste waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Meise?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Meise. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot kalkvrije leidingen en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Meise ontvangt een waterhardheid van 20,16. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Meise

De waterhardheid van het leidingwater in Meise bedraagt ongeveer 20,16 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-meise-1860

Bekende modellen en merken

 • BWT AQA viseo
 • Delta Onega duplex
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterverzachters (van bijv. North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Meise minimaliseer je de dH waarde van 20,16 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Meise.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1625 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het model, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontkalkers beginnen bij €680 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie zit ergens tussen de €1150 en €2000 inclusief plaatsing. In het volgende schema vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Meise.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en snel specialisten, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €160
Mechanische waterontharderC.a. €870
Waterontharder (elektrisch)Rond de €980
Regeneratiezout€30 per 50 kg
OnderhoudBegint bij €85 p/jaar
MontageC.a. €270
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Meise?
De hardheid van het water in Meise is gemiddeld 20,16 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Meise.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie