Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bekkevoort

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7,28 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Bekkevoort maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal bekijk je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7,28 dH in Bekkevoort.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals veel schoonmaakwerk en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €310 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BekkevoortWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBekkevoort
Postcode3460
Gem. Gasverbruik M33.395 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5350 kWh
Gem. Waterhardheid7,28 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Bekkevoort

Heb je last van irritaties aan de huid of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groeiend aantal huizenbezitters bestellen een innovatieve waterontkalker. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en fris water en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Bekkevoort kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Bekkevoort heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Bekkevoort?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Bekkevoort. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Bekkevoort heeft een gemeten waterhardheid van 7,28. Dit houdt in Normaal water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Bekkevoort

De waterhardheid van het water in Bekkevoort bedraagt circa 7,28 dH. Dit houdt in dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7,28 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,73 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bekkevoort-3460

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Detandt-Simon Primo 12
 • Erie Slimline Eco14
 • Kinetico Essential 17
 • Watercompany Softflow 15
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25

Hoe werkt de waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bekkevoort verlaag je de dH waarde van 7,28 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €850.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Bekkevoort.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Van €65 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2075 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontharders lopen op vanaf €680, zonder installeren. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1175 en €1875 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Bekkevoort.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en zonder kosten vakmannen, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €115
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €710
Waterontharder (elektronisch)V.a €950
Tabletten€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenV.a €115 p/jaar
InstallatiekostenCirca €260
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Bekkevoort?
De hardheid van het leidingwater in Bekkevoort bedraagt 7,28 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een zachte huid, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bekkevoort.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lager energieverbruik, zacht en fris water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie