Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hoeilaart

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 22,41 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Hoeilaart maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina vind je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 22,41 dH in Hoeilaart.
 • Dit kan zorgen voor situaties als glascorrosie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid HoeilaartFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHoeilaart
Postcode1560
Gem. Gasverbruik M33.310 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4400 kWh
Gem. Waterhardheid22,41 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Hoeilaart

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en/of strepen op je ruiten? Een groeiend aantal Vlamingen bestellen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Hoeilaart vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Hoeilaart hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hoeilaart?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Hoeilaart. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hoeilaart heeft een gemeten waterhardheid van 22,41. Dit houdt in Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, minder last van een droge huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Hoeilaart

De waterhardheid van het water in Hoeilaart is om en nabij de 22,41 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 22,41 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hoeilaart-1560

Bekende modellen en merken

 • Boshuis Combilux plus 400
 • BWT AQA Perla 5
 • Euro Combi compact 14
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Remon Waterontharders Tisa

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoeilaart reduceert je de dH waarde van 22,41 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €930.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hoeilaart.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €75 voor magnetische ontharders tot ruim €2150 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €1925 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Hoeilaart.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en direct installatiebedrijven, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Elektronische waterontharderVanaf €1210
Tabletten€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €160 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €260
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Hoeilaart?
De hardheid van het water in Hoeilaart ligt rond de 22,41 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant ligt rond de 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere prettige douchebeurt, betere smaak van water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hoeilaart.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie