Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Leuven

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, vies water of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 20,72 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Leuven heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl tref je uitgebreide informatie alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 20,72 dH in Leuven.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als irritaties aan de huid en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €270 op jaarbasis.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid LeuvenHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLeuven
Postcode3000
Gem. Gasverbruik M33.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5950 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Leuven

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid en/of kalkstrepen op glas en lak? Een groeiend aantal mensen kiezen een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een glanzende vaat en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Leuven kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Leuven wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Leuven?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Leuven. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Leuven zit met een waterhardheid van 20,72. Dit houdt in Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Leuven

De waterhardheid van het leidingwater in Leuven is ongeveer 20,72 dH. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-leuven-3000

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • BWT AQA Perla 10
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • North Star 25ED
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Leuven reduceert je de dH waarde van 20,72 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Leuven.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Van €85 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1600 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €810 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1350 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Leuven.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig snel monteurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €75
Mechanische waterontharderBegint bij €760
Elektronische waterontharderV.a €990
Onthardingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudskostenCirca €135 per beurt
PlaatsingRond de €260
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Leuven?
De waterhardheid in Leuven komt uit op ong. 20,72 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen gunstig energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Leuven.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie