Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Scherpenheuvel-Zichem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Scherpenheuvel-Zichem leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier lees je handige informatie over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8,40 dH in Scherpenheuvel-Zichem.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals minder lekker water en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid Scherpenheuvel-ZichemTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteScherpenheuvel-Zichem
Postcode3270
Gem. Gasverbruik M33.335 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4750 kWh
Gem. Waterhardheid8,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Scherpenheuvel-Zichem

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel en glascorrosie? Meer en meer huizenbezitters plaatsen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Scherpenheuvel-Zichem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Scherpenheuvel-Zichem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goede waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Scherpenheuvel-Zichem?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Scherpenheuvel-Zichem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot smaakvoller water en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Scherpenheuvel-Zichem heeft een geschatte waterhardheid van 8,40. Dat betekent Normaal water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Scherpenheuvel-Zichem

De waterhardheid van het drinkwater in Scherpenheuvel-Zichem ligt op ong. 8,40 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,92 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-scherpenheuvel-zichem-3270

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Delta Escalda
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Judo Quicksoft-C
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Watertotaal Euro Twin 20

Technische uitleg werking waterontkalker

De basis is eenvoudig: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Scherpenheuvel-Zichem reduceer je de dH waarde van 8,40 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Scherpenheuvel-Zichem.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1475 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1525 en €1825 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je de huidige kosten van een waterverzachter in Scherpenheuvel-Zichem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en zonder kosten merken, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €70
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Elektrische waterontharderCirca €900
Tabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudV.a €95 per jaar
PlaatsingskostenV.a €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Scherpenheuvel-Zichem?
De waterhardheid in Scherpenheuvel-Zichem is grofweg 8,40 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Scherpenheuvel-Zichem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie