Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Boutersem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, smerig water of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 21,84 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Boutersem resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website bekijk je handige info over verschillende soorten waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 21,84 dH in Boutersem.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als een droge huid en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €215 per jaar.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid BoutersemFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoutersem
Postcode3370
Gem. Gasverbruik M33.365 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5050 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Boutersem

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en/of onnodig poets- en boenwerk? Een aanzienlijk aantal Vlamingen nemen een handige waterontkalker. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, geen strepen meer op glas en lak, lekkerdere koffie en thee en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Boutersem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Boutersem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Professionele ontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Boutersem?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Boutersem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Boutersem heeft een geschatte waterhardheid van 21,84. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Boutersem

De waterhardheid van het drinkwater in Boutersem bedraagt ongeveer 21,84 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-boutersem-3370

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Delta Onega duplex
 • Erie IQsoft Eco9
 • Kinetico 2020C HE
 • SoluCalc SoluCalc
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Boutersem voer je de dH waarde terug van 21,84 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €830.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Boutersem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2225 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter. Buiten deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €670, exclusief installatiekosten. Een goede installatie zit ergens tussen de €1375 en €2100 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Boutersem.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en direct specialisten, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Waterontharder (mechanisch)C.a. €750
Elektronische waterontharderVanaf €1050
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €155 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Boutersem?
De hardheid van het water in Boutersem is grofweg 21,84 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant ligt rond de 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals een zachte huid, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Boutersem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie