Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Genesius-Rode

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 10,58 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Sint-Genesius-Rode maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs tref je waardevolle info over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 10,58 dH in Sint-Genesius-Rode.
 • Dit is de oorsprong van situaties als wit uitslaande wanden en tegels en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €200 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Sint-Genesius-RodeZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSint-Genesius-Rode
Postcode1640
Gem. Gasverbruik M33.335 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4650 kWh
Gem. Waterhardheid10,58 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sint-Genesius-Rode

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming en/of strepen op de ramen? Meer en meer woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, betere smaak van water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Sint-Genesius-Rode werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sint-Genesius-Rode wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint-Genesius-Rode?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Genesius-Rode. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor zachter wasgoed en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Sint-Genesius-Rode heeft een waterhardheid van 10,58. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Sint-Genesius-Rode

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Genesius-Rode ligt op ong. 10,58 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10,58 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,13 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-genesius-rode-1640

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • BWT Rondomat 100M
 • Euro Twin 14
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Waterboss Microboss CMB410n

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Siata) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sint-Genesius-Rode reduceer je de dH waarde van 10,58 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Sint-Genesius-Rode.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2025 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €740, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1100 en €2125 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Sint-Genesius-Rode.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan men makkelijk en direct modellen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €135
Mechanische waterontharderV.a €890
Waterontharder (elektronisch)V.a €980
Onthardingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractRond de €145 (jaarbasis)
PlaatsingCirca €210
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Sint-Genesius-Rode?
De hardheid van het water in Sint-Genesius-Rode komt uit op ong. 10,58 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Genesius-Rode.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie