Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bever

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Bever resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten lees je praktische informatie over diverse types waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 22,40 dH in Bever.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals strepen op je ruiten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €235 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid BeverFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBever
Postcode1547
Gem. Gasverbruik M33.305 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4350 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Bever

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en/of veel schoonmaakwerk? Steeds meer woningeigenaren nemen een professionele waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Bever opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Bever was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Bever?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Bever. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Bever ontvangt een waterhardheid van 22,40. Dit staat voor Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, een zachte huid en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Bever

De waterhardheid van het water in Bever is 22,40 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-bever-1547

Populaire merken en modellen

 • Boshuis Combilux plus 200
 • BWT Bestsoft 11
 • Euro Combi compact 10
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Remon Waterontharders Sava

Hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Bever voer je de dH waarde terug van 22,40 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik hangt af van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Bever.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €125 voor magnetische ontharders tot ruim €1675 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontharders beginnen bij €660, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1100 en €1925 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Bever.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en snel modellen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €150
Mechanische waterontharderBegint bij €720
Elektronische waterontharderVanaf €1160
Tabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €140 per 12 maanden
MontageRond de €220
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Bever?
De waterhardheid in Bever ligt op 22,40 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bever.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie