Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kampenhout

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,16 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Kampenhout maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier vind je waardevolle info over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 20,16 dH in Kampenhout.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als onnodig veel zeepverbruik en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €230 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid KampenhoutTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKampenhout
Postcode1910
Gem. Gasverbruik M33.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5700 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Kampenhout

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een toenemende groep mensen plaatsen een handige waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Kampenhout werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Kampenhout wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Zuinigste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kampenhout?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Kampenhout. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Kampenhout heeft een gemeten waterhardheid van 20,16. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Kampenhout

De waterhardheid van het water in Kampenhout ligt op ong. 20,16 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kampenhout-1910

Populaire merken en modellen

 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Delta Rusela
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • North Star 9ED
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kampenhout reduceert je de dH waarde van 20,16 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €780.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Kampenhout.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit loopt van €135 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1650 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van dergelijke installaties starten bij €780 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1325 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Kampenhout.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk en gratis installateurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €120
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €670
Elektrische waterontharderVanaf €1200
Zouttabletten€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenVanaf €140 per 12 maanden
PlaatsingCirca €225
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Kampenhout?
De hardheid van het kraanwater in Kampenhout is doorgaans 20,16 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Zoals minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Kampenhout.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie