Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kraainem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,71 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Kraainem heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier verzamel je praktische info met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,71 dH in Kraainem.
 • Hierdoor ontstaan problemen als irritaties aan de huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €275 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid KraainemHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKraainem
Postcode1950
Gem. Gasverbruik M33.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5800 kWh
Gem. Waterhardheid19,71 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Kraainem

Heb je last van slecht functionerende apparaten of kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal Belgen plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkerdere koffie en thee en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Kraainem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Kraainem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kraainem?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Kraainem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot water met een lekkere smaak en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kraainem heeft een gemeten waterhardheid van 19,71. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Kraainem

De waterhardheid van het water in Kraainem bedraagt circa 19,71 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,71 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 56,13 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kraainem-1950

Bekende modellen en merken

 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Delta Tibera
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • North Star 14ED
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kraainem minimaliseer je de dH waarde van 19,71 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kraainem.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €65 voor magnetische ontharders tot wel €1900 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €760, zonder installeren. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1575 en €1850 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Kraainem.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen snel merken, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €110
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €830
Waterontharder (elektrisch)C.a. €970
Zout€30 per 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €155 per jaar
InstallatiekostenV.a €180
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Kraainem?
De waterhardheid in Kraainem is gemiddeld 19,71 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is gemiddeld 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan prettige douchebeurt, smaakvoller water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Kraainem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie