Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Glabbeek

Heb je last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Glabbeek leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten bekijk je nuttige info info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Glabbeek.
 • Dit kan zorgen voor onder andere apparaten die slecht werken en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €300 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid GlabbeekTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGlabbeek
Postcode3380
Gem. Gasverbruik M33.370 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5100 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Glabbeek

Wil jij ook af van verstopte leidingen en/of minder lekker water uit de kraan? Flink wat huishoudens kiezen een slimme waterontkalker. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Glabbeek vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Glabbeek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Glabbeek?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Glabbeek. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor zacht en fris water en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Glabbeek heeft een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Glabbeek

De waterhardheid van het water in Glabbeek bedraagt ongeveer 19,60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-glabbeek-3380

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Delta Ontario duplex
 • Erie IQsoft Eco12
 • Kinetico 2050C
 • SuperSoft SuperSoft
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Glabbeek reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €925.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Glabbeek.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €125 voor een magnetische ontharder tot ruim €1425 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €810, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1200 en €2000 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Glabbeek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze online offerteservice en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan je makkelijk en kosteloos monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Mechanische waterontharderC.a. €800
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1050
Reinigingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudskostenCirca €130 per jaar
PlaatsingskostenCirca €170
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Glabbeek?
De waterhardheid in Glabbeek is doorgaans 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lagere energiekosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Glabbeek.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie