Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Landen

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 16,24 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Landen heeft als effect kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal bekijk je belangrijke info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 16,24 dH in Landen.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals een witte aanslag op het glaswerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 per jaar.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid LandenWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3400
Gem. Gasverbruik M33.380 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5200 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Landen

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de woningeigenaren nemen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Landen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Landen heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Landen?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Landen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Landen zit met een waterhardheid van 16,24. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Landen

De waterhardheid van het water in Landen bedraagt circa 16,24 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-landen-3400

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Delta Simplex compact
 • Erie IQsoft Eco26
 • Kinetico Ergo 9
 • Waterboss 900
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Landen verklein je de dH waarde van 16,24 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Landen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €50 voor magnetische ontharders tot meer dan €1475 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontharders starten vanaf €740 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €1775 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Landen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk en snel monteurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €55
Mechanische waterontharderV.a €730
Elektronische waterontharderC.a. €1050
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenCirca €80 per beurt
MontagekostenVanaf €275
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Landen?
De waterhardheid in Landen is gemiddeld 16,24 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Landen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie