Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Linter

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 23,53 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Linter heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs bekijk je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 23,53 dH in Linter.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals wit uitslaande wanden en tegels en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €245 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid LinterFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode3350
Gem. Gasverbruik M33.355 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4950 kWh
Gem. Waterhardheid23,53 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Linter

Wil je definitief afrekenen met verstopte leidingen of minder lekker water uit de kraan? Steeds meer huishoudens plaatsen een elektrische waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding die langer mooi blijft en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Linter zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Linter heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Aanbieding ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Linter?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Linter. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Linter heeft een geschatte waterhardheid van 23,53. Dat betekent Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Linter

De waterhardheid van het leidingwater in Linter is ongeveer 23,53 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 23,53 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 67,01 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-linter-3350

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Delta Mosela
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Remon Waterontharders Sava
 • Watertotaal Euro Twin 80

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Care) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Linter reduceer je de dH waarde van 23,53 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Linter.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €165 voor magnetische ontharders tot meer dan €2125 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontharders beginnen bij €650, excl. installatie. Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €1800 incl. installatie. In de bijgaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Linter.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en kosteloos vakmannen, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €100
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Elektronische waterontharderRond de €1020
Reinigingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €105 per jaar
MontageV.a €260
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Linter?
De hardheid in Linter is doorgaans 23,53 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen via zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Linter.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie