Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Steenokkerzeel

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Steenokkerzeel heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier vind je handige informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Steenokkerzeel.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals kalkaanslag en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €265 per jaar.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid SteenokkerzeelWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSteenokkerzeel
Postcode1820
Gem. Gasverbruik M33.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5400 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Steenokkerzeel

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen en/of strepen op de ramen? Veel huishoudens plaatsen een slimme waterontkalker. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Steenokkerzeel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Steenokkerzeel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Zuinigste ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Steenokkerzeel?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Steenokkerzeel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Steenokkerzeel heeft een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Steenokkerzeel

De waterhardheid van het drinkwater in Steenokkerzeel bedraagt ongeveer 19,60 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-steenokkerzeel-1820

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • BWT AQA life
 • Delta Isera
 • General electric GNOH45KE
 • Mooiwater Medium+
 • Waterluxe Combi 25

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Steenokkerzeel reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €860.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Steenokkerzeel.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1475 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €1950 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Steenokkerzeel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis specialisten, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Mechanische waterontharderRond de €660
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1090
Zout€15 per 25 kg
OnderhoudRond de €110 (jaarbasis)
PlaatsingskostenBegint bij €225
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Steenokkerzeel?
De waterhardheid in Steenokkerzeel is doorgaans 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is om en nabij de 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Steenokkerzeel.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie