Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wezembeek-Oppem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,72 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Wezembeek-Oppem maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs check je bruikbare informatie aangaande waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 19,72 dH in Wezembeek-Oppem.
 • Hierdoor ontstaan situaties als slecht functionerende apparaten en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €305 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Wezembeek-OppemHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteWezembeek-Oppem
Postcode1970
Gem. Gasverbruik M33.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5850 kWh
Gem. Waterhardheid19,72 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Wezembeek-Oppem

Heb je last van droog haar na het douchen en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een aanzienlijk aantal huishoudens nemen een handige waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Wezembeek-Oppem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Wezembeek-Oppem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Wezembeek-Oppem?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Wezembeek-Oppem. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot verminderde eczeem klachten en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Wezembeek-Oppem heeft een geschatte waterhardheid van 19,72. Definitie: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wezembeek-Oppem

De waterhardheid van het drinkwater in Wezembeek-Oppem is om en nabij de 19,72 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 56,16 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-wezembeek-oppem-1970

Veel gekozen merken

 • BWT Bestsoft 11
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • North Star 17ED
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wezembeek-Oppem reduceer je de dH waarde van 19,72 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik hangt af van het waterverbruik, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €860.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wezembeek-Oppem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1675 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders beginnen bij €680 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1350 en €1950 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Wezembeek-Oppem.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men makkelijk snel installatiebedrijven, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €130
Mechanische waterontharderCirca €850
Elektrische waterontharderCirca €1160
Onthardingszout€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €160 op jaarbasis
InstallatiekostenRond de €270
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Wezembeek-Oppem?
De hardheid van het leidingwater in Wezembeek-Oppem is circa 19,72 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere comfortabel douchen, smaakvoller water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wezembeek-Oppem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie