Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Asse

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 22,74 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Asse leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten tref je praktische informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 22,74 dH in Asse.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als geïrriteerde huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, fris kraanwater en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid AsseTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAsse
Postcode1730
Gem. Gasverbruik M33.355 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4850 kWh
Gem. Waterhardheid22,74 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op de ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Asse

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal Vlamingen lossen dit op met een slimme waterontkalker. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Asse werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Asse gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Asse?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Asse. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Asse kent een waterhardheid van 22,74. Dit houdt in Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Asse

De waterhardheid van het water in Asse ligt op ong. 22,74 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 22,74 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 64,76 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-asse-1730

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Century CWS 100V/UF
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Watercompany Ultrasoft 9

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Asse voer je de dH waarde terug van 22,74 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Asse.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1900 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Buiten deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen starten bij €710, exclusief installatiekosten. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1475 en €2225 incl. installatie. In het volgende schema tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Asse.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en zonder kosten vakmannen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €70
Mechanische waterontharderC.a. €890
Waterontharder (elektronisch)V.a €1070
Onthardingszout€30 per 50 kg
OnderhoudskostenCirca €125 (jaarbasis)
PlaatsingskostenBegint bij €200
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Asse?
De hardheid van het leidingwater in Asse ligt rond de 22,74 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een besparing op de energierekening en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Asse.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energiekosten, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie