Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kapelle-Op-Den-Bos

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Kapelle-Op-Den-Bos leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina verzamel je belangrijke info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Kapelle-Op-Den-Bos.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals droog haar na het douchen en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Kapelle-Op-Den-BosHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKapelle-Op-Den-Bos
Postcode1880
Gem. Gasverbruik M33.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5650 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Kapelle-Op-Den-Bos

Heb je last van huidirritaties en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Steeds meer Vlamingen kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Kapelle-Op-Den-Bos opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Kapelle-Op-Den-Bos wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Kapelle-Op-Den-Bos?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Kapelle-Op-Den-Bos. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kapelle-Op-Den-Bos zit met een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Kapelle-Op-Den-Bos

De waterhardheid van het water in Kapelle-Op-Den-Bos is ongeveer 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kapelle-op-den-bos-1880

Bekende modellen en merken

 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Delta Ontario duplex
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • NoCalc NoCalc
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Pentair Fleck) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kapelle-Op-Den-Bos verklein je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €820.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kapelle-Op-Den-Bos.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €110 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1800 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €680 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1200 en €2075 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Kapelle-Op-Den-Bos.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel monteurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €790
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1040
Zout€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €105 per jaar
PlaatsingskostenBegint bij €220
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Kapelle-Op-Den-Bos?
De hardheid in Kapelle-Op-Den-Bos schatten we op 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kapelle-Op-Den-Bos.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie