Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Pepingen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 21,84 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Pepingen heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal lees je belangrijke informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 21,84 dH in Pepingen.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals droog haar na het douchen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €255 op jaarbasis.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid PepingenZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeentePepingen
Postcode1670
Gem. Gasverbruik M33.345 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4750 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Pepingen

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten of hoog shampoo/zeepverbruik? Flink wat mensen bestellen een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, textiel slijt minder snel en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Pepingen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Pepingen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Professionele waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Pepingen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Pepingen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een mooie besparing op de energierekening en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Pepingen zit met een waterhardheid van 21,84. Definitie: Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Pepingen

De waterhardheid van het drinkwater in Pepingen bedraagt ongeveer 21,84 dH. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-pepingen-1670

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Calex Calex 15L
 • Euro Twin 25
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Watercompany Softflow 15

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Pepingen voer je de dH waarde terug van 21,84 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Pepingen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot meer dan €1850 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €700, excl. installatie. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1225 en €2250 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Pepingen.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk en vandaag nog modellen, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Mechanische waterontharderC.a. €670
Waterontharder (elektronisch)V.a €1180
Regeneratiezout€45 voor 100 kg
OnderhoudRond de €155 per jaar
PlaatsingskostenCirca €250
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Pepingen?
De hardheid van het leidingwater in Pepingen ligt op 21,84 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant ligt rond de 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Pepingen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie