Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Begijnendijk

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 10,08 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Begijnendijk maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs lees je bruikbare info over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 10,08 dH in Begijnendijk.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals irritaties aan de huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €245 op jaarbasis.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BegijnendijkHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBegijnendijk
Postcode3130
Gem. Gasverbruik M33.300 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4400 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Begijnendijk

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid of strepen op je ruiten? Steeds meer huizenbezitters bestellen een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid na bad of douche en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Begijnendijk zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Begijnendijk gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Begijnendijk?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Begijnendijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Begijnendijk heeft een gemeten waterhardheid van 10,08. Dit staat voor Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Begijnendijk

De waterhardheid van het water in Begijnendijk bedraagt ongeveer 10,08 dH. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-begijnendijk-3130

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Culligan Medallist 910
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Puricom Stratos UFW15
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterverzachters (van bijv. Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Begijnendijk verlaag je de dH waarde van 10,08 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Begijnendijk.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €160 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1925 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Buiten deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €680, zonder installeren. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1400 en €1850 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Begijnendijk.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en kosteloos installateurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €740
Elektronische waterontharderRond de €1000
Onthardingstabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €95 per 12 maanden
MontageV.a €275
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Begijnendijk?
De hardheid van het leidingwater in Begijnendijk is grofweg 10,08 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Begijnendijk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie