Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Herne

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 21,28 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Herne maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier tref je belangrijke informatie over de waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 21,28 dH in Herne.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als veel schoonmaken en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €285 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid HerneZo werkt een waterontharderKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHerne
Postcode1540
Gem. Gasverbruik M33.300 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4300 kWh
Gem. Waterhardheid21,28 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Herne

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkstrepen op glas en lak? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Herne opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Herne gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Herne?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Herne. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor ren glanzende vaat en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Herne heeft een geschatte waterhardheid van 21,28. Samengevat: Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Herne

De waterhardheid van het water in Herne ligt op ong. 21,28 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 21,28 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 60,61 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-herne-1540

Populaire merken en modellen

 • Boshuis Combilux plus 150
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Kinetico Mini KB
 • Remon Waterontharders Neva XL

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Siata) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Herne minimaliseer je de dH waarde van 21,28 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Herne.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2150 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers starten bij €790 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1350 en €1775 incl. installatie. In het volgende schema tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Herne.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en gratis monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €65
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €800
Elektrische waterontharderCirca €1000
Tabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €110 per beurt
PlaatsingskostenCirca €240
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Herne?
De waterhardheid in Herne komt uit op ong. 21,28 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen gunstig energieverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Herne.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie