Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Tervuren

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 21,84 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterverzachter in Tervuren zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je belangrijke informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 21,84 dH in Tervuren.
 • Dit kan leiden tot situaties als veel schoonmaken en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, verminderde eczeem klachtenen minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid TervurenTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTervuren
Postcode3080
Gem. Gasverbruik M33.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4200 kWh
Gem. Waterhardheid21,84 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Tervuren

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel en/of kalkstrepen op glas en lak? Een toenemende groep Vlamingen installeren een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Tervuren zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Tervuren hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Voordeligste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Tervuren?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Tervuren. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Tervuren ontvangt een waterhardheid van 21,84. Dit houdt in Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Tervuren

De waterhardheid van het water in Tervuren is 21,84 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 21,84 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 62,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-tervuren-3080

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Calex Calex 15L
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Hattem BLU B65
 • North Star 17UD
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tapworks) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Tervuren minimaliseer je de dH waarde van 21,84 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Tervuren.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1950 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontkalkers starten vanaf €660, zonder installeren. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1425 en €1725 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Tervuren.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je makkelijk en kosteloos installatiebedrijven, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €140
Waterontharder (mechanisch)C.a. €670
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1030
Zout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €110 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €250
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Tervuren?
De waterhardheid in Tervuren ligt op 21,84 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. O.a. een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tervuren.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie