Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zemst

Wil jij ook af van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Zemst maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina verzamel je nuttige info info over de waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Zemst.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals kalkstrepen op glas en lak en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid ZemstHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZemst
Postcode1980
Gem. Gasverbruik M33.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5900 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Zemst

Ben jij ook klaar met een erg droge huid of glascorrosie? Veel Belgen kiezen een professionele waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, fris kraanwater en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Zemst werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Zemst heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Beste waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Zemst?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Zemst. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Zemst heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Zemst

De waterhardheid van het leidingwater in Zemst is 19,60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-zemst-1980

Veel gekozen merken

 • BWT AQA Perla 5
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • North Star 20ED
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT

Zo werkt een waterontkalker

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. BWT) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zemst verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €780.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zemst.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2100 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders starten vanaf €810, zonder installeren. Een goed systeem zit ergens tussen de €1325 en €2200 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Zemst.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog installateurs, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €740
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1030
Onthardingstabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudCirca €140 per 12 maanden
PlaatsingskostenRond de €230
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Zemst?
De hardheid van het kraanwater in Zemst is doorgaans 19,60 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant is om en nabij de 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk aan een zachte huid, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zemst.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie