Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Aarschot

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10,08 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Aarschot zorgt voor water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl check je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 10,08 dH in Aarschot.
 • Dit kan leiden tot situaties als onnodig veel zeepverbruik en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €265 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid AarschotTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAarschot
Postcode3200
Gem. Gasverbruik M33.320 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4600 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Aarschot

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen of strepen op je ruiten? Een groot deel van de huishoudens kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Aarschot kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Aarschot hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Goede waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Aarschot?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Aarschot. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Aarschot zit met een waterhardheid van 10,08. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Aarschot

De waterhardheid van het leidingwater in Aarschot bedraagt ongeveer 10,08 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-aarschot-3200

Veel gekozen merken

 • Delta Duplex compact
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Judo Biosoft-C
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Aarschot verklein je de dH waarde van 10,08 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Aarschot.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1750 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €720, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1225 en €1725 incl. installatie. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Aarschot.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en zonder kosten vakmannen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €65
Waterontharder (mechanisch)C.a. €840
Elektrische waterontharderC.a. €920
Tabletten€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €100 per jaar
PlaatsingskostenV.a €180
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Aarschot?
De hardheid in Aarschot ligt rond de 10,08 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lagere energierekening en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Aarschot.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie