Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Dilbeek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10,58 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Dilbeek heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina bekijk je handige info alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 10,58 dH in Dilbeek.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld apparaten die slecht werken en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €310 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid DilbeekWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDilbeek
Postcode1700
Gem. Gasverbruik M33.350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4800 kWh
Gem. Waterhardheid10,58 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Dilbeek

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en minder lekker water uit de kraan? Veel woningeigenaren nemen een innovatieve waterontkalker. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Dilbeek kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Dilbeek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Dilbeek?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Dilbeek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Dilbeek heeft een waterhardheid van 10,58. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Dilbeek

De waterhardheid van het water in Dilbeek is 10,58 dH. We kunnen stellen dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10,58 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,13 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-dilbeek-1700

Bekende modellen en merken

 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Calex Calex 22L
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Watercompany Softflow 20

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dilbeek voer je de dH waarde terug van 10,58 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Dilbeek.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €90 voor magnetische ontharders tot wel €2200 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontkalkers starten bij €680, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1175 en €1800 incl. installatie. In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Dilbeek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je makkelijk en vandaag nog monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €55
Waterontharder (mechanisch)V.a €880
Elektrische waterontharderV.a €1200
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €115 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €175
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Dilbeek?
De hardheid van het leidingwater in Dilbeek ligt op 10,58 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: lagere energierekening en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Je kunt denken aan een minder droge huid, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dilbeek.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie