Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Halle

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 11,20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Halle resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs tref je praktische informatie met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,20 dH in Halle.
 • Dit kan leiden tot situaties als een witte aanslag op het glaswerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €295 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid HalleHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHalle
Postcode1500
Gem. Gasverbruik M33.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4250 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Halle

Heb je last van een droge, geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de Belgen nemen een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Halle opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Halle gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Halle?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Halle. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot betere smaak van water en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Halle kent een waterhardheid van 11,20. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Halle

De waterhardheid van het drinkwater in Halle bedraagt circa 11,20 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-halle-1500

Interessante installaties

 • Boshuis Combilux plus 100
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Kinetico Kube 6
 • Remon Waterontharders Neva

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Halle minimaliseer je de dH waarde van 11,20 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een concurrerende prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €860.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Halle.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €75 voor magnetische ontharders tot ruim €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €750, zonder installeren. Een slim systeem zit ergens tussen de €1600 en €2125 inclusief plaatsing. In het volgende schema check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Halle.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten merken, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Mechanische waterontharderVanaf €780
Elektrische waterontharderV.a €990
Zouttabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €115 per beurt
PlaatsingC.a. €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Halle?
De hardheid van het leidingwater in Halle is doorgaans 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant is circa 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Halle.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en fris water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie