Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lubbeek

Heb je in huis last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 16,80 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Lubbeek resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs bekijk je bruikbare info over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 16,80 dH in Lubbeek.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals strepen op de ramen en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €290 per jaar.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid LubbeekHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLubbeek
Postcode3210
Gem. Gasverbruik M33.325 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4650 kWh
Gem. Waterhardheid16,80 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lubbeek

Wil je definitief afrekenen met slecht werkende huishoudelijke apparaten of strepen op de ramen? Een toenemende groep huishoudens plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachtere was en lagere stookkosten. In de gemeente Lubbeek zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Lubbeek heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lubbeek?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Lubbeek. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Lubbeek kent een waterhardheid van 16,80. Dit houdt in Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Lubbeek

De waterhardheid van het drinkwater in Lubbeek is ongeveer 16,80 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 16,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 47,85 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-lubbeek-3210

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Duplex duet
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Judo Quicksoft Duo
 • Remon Waterontharders Angara
 • Watertotaal Euro Twin 10

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lubbeek minimaliseer je de dH waarde van 16,80 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €750.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Lubbeek.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €80 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2050 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders beginnen bij €690, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1100 en €2250 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Lubbeek.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe en gratis merken, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €105
Mechanische waterontharderV.a €660
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1030
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €135 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €270
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Lubbeek?
De hardheid in Lubbeek bedraagt 16,80 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant ligt rond de 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lubbeek.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie