Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kortenaken

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 10,08 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Kortenaken leidt tot kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal lees je praktische info over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 10,08 dH in Kortenaken.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals huidirritaties en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid KortenakenFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenaken
Postcode3470
Gem. Gasverbruik M33.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5400 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Kortenaken

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en onnodig veel schoonmaken? Flink wat huizenbezitters nemen een slimme waterontkalker. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, geen strepen meer op glas en lak, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Kortenaken vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Kortenaken heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kortenaken?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Kortenaken. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kortenaken zit met een waterhardheid van 10,08. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Kortenaken

De waterhardheid van het drinkwater in Kortenaken is om en nabij de 10,08 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kortenaken-3470

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Detandt-Simon Primo 20
 • Erie Slimline Eco17
 • Kinetico Essential 8
 • Watercompany Softflow 20
 • Electrolux 18L

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Kortenaken reduceer je de dH waarde van 10,08 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kortenaken.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €70 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2200 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €770, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €2225 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Kortenaken.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe supersnel merken, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €60
Mechanische waterontharderCirca €740
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €920
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €115 (jaarbasis)
MontagekostenRond de €160
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Kortenaken?
De hardheid van het leidingwater in Kortenaken is ongeveer 10,08 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als lagere stookkosten en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kortenaken.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energierekening, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie