Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Geetbets

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 20,16 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Geetbets maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je bruikbare informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 20,16 dH in Geetbets.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als aanslag op servies en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GeetbetsWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGeetbets
Postcode3450
Gem. Gasverbruik M33.390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5300 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Geetbets

Ben jij ook klaar met geïrriteerde huid of kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen een betrouwbare waterontkalker. Dit product onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, fris kraanwater en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Geetbets kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Geetbets was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Geetbets?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Geetbets. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een zachte huid en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Geetbets heeft een geschatte waterhardheid van 20,16. Dit houdt in Heel hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Geetbets

De waterhardheid van het drinkwater in Geetbets is om en nabij de 20,16 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-geetbets-3450

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Detandt-Simon Futura 25
 • Erie Slimline Eco11
 • Kinetico Essential 11
 • Watercompany Softflow 9
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20

Zo werkt een waterontkalker

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aquacell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Geetbets reduceert je de dH waarde van 20,16 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €970.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Geetbets.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €155 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2025 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten bij €810 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €2250 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Geetbets.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos vakmannen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €60
Mechanische waterontharderC.a. €890
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1100
Reinigingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €105 op jaarbasis
PlaatsingV.a €150
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Geetbets?
De waterhardheid in Geetbets bedraagt 20,16 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is circa 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Geetbets.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie