Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Huldenberg

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 18,48 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Huldenberg resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs check je handige informatie alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 18,48 dH in Huldenberg.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als huidirritaties en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HuldenbergTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHuldenberg
Postcode3040
Gem. Gasverbruik M33.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4000 kWh
Gem. Waterhardheid18,48 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Huldenberg

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Veel mensen bestellen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, textiel slijt minder snel en een lagere energierekening. In de gemeente Huldenberg zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Huldenberg gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Goede ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Huldenberg?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Huldenberg. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Huldenberg heeft een gemeten waterhardheid van 18,48. Concreet: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Huldenberg

De waterhardheid van het leidingwater in Huldenberg bedraagt ongeveer 18,48 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 18,48 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,63 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-huldenberg-3040

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • BWT Rondomat 25M
 • Digisoft EC-500
 • Halutec Domus DPS 500
 • North Star Okosoft 35
 • Wateronthardershop Euro Twin 5

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Huldenberg reduceer je de dH waarde van 18,48 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €820.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Huldenberg.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €125 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2025 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontkalkers starten bij €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1575 en €2100 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Huldenberg.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en snel installateurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €65
Mechanische waterontharderVanaf €840
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1060
Zout€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenC.a. €140 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €250
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Huldenberg?
De hardheid van het leidingwater in Huldenberg is doorgaans 18,48 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals prettige douchebeurt, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Huldenberg.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie