Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zoutleeuw

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 16,25 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Zoutleeuw maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina vind je belangrijke info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 16,25 dH in Zoutleeuw.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals veel schoonmaken en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €250 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid ZoutleeuwHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZoutleeuw
Postcode3440
Gem. Gasverbruik M33.385 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5250 kWh
Gem. Waterhardheid16,25 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Zoutleeuw

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat woningeigenaren nemen een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je hebt minder wasmiddelen nodig, fris kraanwater en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Zoutleeuw zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Zoutleeuw heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding verzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zoutleeuw?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Zoutleeuw. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een beter presterende CV-ketel en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zoutleeuw ontvangt een waterhardheid van 16,25. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Zoutleeuw

De waterhardheid van het leidingwater in Zoutleeuw ligt op ong. 16,25 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 16,25 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,28 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-zoutleeuw-3440

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Delta Tibera
 • Erie Slimline Eco8
 • Kinetico Essential
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zoutleeuw voer je de dH waarde terug van 16,25 naar een Dh onder de 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zoutleeuw.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €115 voor magnetische ontharders tot zo’n €2025 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €670 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1325 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Zoutleeuw.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en kosteloos experts, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €105
Mechanische waterontharderC.a. €740
Elektronische waterontharderCirca €1110
Zout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €105 op jaarbasis
InstallatieC.a. €210
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Zoutleeuw?
De hardheid in Zoutleeuw is doorgaans 16,25 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zoutleeuw.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager energieverbruik, betere smaak van water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie