Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Liedekerke

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of huidirritaties? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 20,16 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Liedekerke leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je belangrijke informatie over de waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 20,16 dH in Liedekerke.
 • Dit is de oorsprong van problemen als kalk op de lak van de auto en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid LiedekerkeHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLiedekerke
Postcode1770
Gem. Gasverbruik M33.385 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5150 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Liedekerke

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid en minder lekker water uit de kraan? Een groot deel van de woningeigenaren plaatsen een professionele waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zijdezachte kleding en huid en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Liedekerke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Liedekerke was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Beste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Liedekerke?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Liedekerke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Liedekerke ontvangt een waterhardheid van 20,16. Concreet: Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Liedekerke

De waterhardheid van het water in Liedekerke bedraagt ongeveer 20,16 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-liedekerke-1770

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • BWC Omega Jubileum 400
 • Delta Duplex compact
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Lubron Proline SXT2
 • Watergenius Blue Line Basic

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Liedekerke voer je de dH waarde terug van 20,16 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €970.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Liedekerke.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot ruim €2175 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders beginnen bij €740 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €1850 incl. installatie. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Liedekerke.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en gratis specialisten, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €120
Waterontharder (mechanisch)Rond de €850
Elektrische waterontharderV.a €1090
Onthardingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractV.a €120 (jaarbasis)
MontageV.a €230
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Liedekerke?
De waterhardheid in Liedekerke is grofweg 20,16 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een minder droge huid, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Liedekerke.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie