Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Grimbergen

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 18,48 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Grimbergen maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website check je waardevolle informatie over de waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 18,48 dH in Grimbergen.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als kalkaanslag en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €310 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid GrimbergenHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGrimbergen
Postcode1850
Gem. Gasverbruik M33.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5550 kWh
Gem. Waterhardheid18,48 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Grimbergen

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of aanslag op servies? Meer en meer woningeigenaren installeren een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Grimbergen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Grimbergen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Grimbergen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Grimbergen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Grimbergen zit met een waterhardheid van 18,48. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Grimbergen

De waterhardheid van het leidingwater in Grimbergen is om en nabij de 18,48 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 18,48 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,63 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-grimbergen-1850

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • BWT AQA smart C
 • Delta Onega
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Waterluxe Duo 25

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Grimbergen voer je de dH waarde terug van 18,48 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €890.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Grimbergen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €85 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2325 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van dergelijke installaties zijn zo’n €710, exclusief installatiekosten. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1500 en €1700 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Grimbergen.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en direct specialisten, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €90
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €750
Waterontharder (elektronisch)Rond de €960
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractCirca €145 (jaarbasis)
InstallatieV.a €160
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Grimbergen?
De hardheid van het kraanwater in Grimbergen is ongeveer 18,48 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een fijne douchebeurt, zacht en fris water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Grimbergen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie