Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Linkebeek

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10,58 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Linkebeek resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier verzamel je uitgebreide info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 10,58 dH in Linkebeek.
 • Dit is de oorsprong van situaties als onnodig veel zeepverbruik en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €220 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid LinkebeekWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinkebeek
Postcode1630
Gem. Gasverbruik M33.330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4600 kWh
Gem. Waterhardheid10,58 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Linkebeek

Heb je last van een erg droge huid en/of veel schoonmaakproducten nodig? Een aanzienlijk aantal Belgen lossen dit op met een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, kleding en ander textiel gaat langer mee en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Linkebeek vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Linkebeek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Professionele waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Linkebeek?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Linkebeek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt verminderde eczeem klachten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Linkebeek kent een waterhardheid van 10,58. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Linkebeek

De waterhardheid van het water in Linkebeek ligt op ong. 10,58 dH. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 10,58 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 30,13 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-linkebeek-1630

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis Duolux plus 400
 • BWT Rondomat 50M
 • Euro Twin 10
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Waterboss 900

Zo werkt een waterontkalker

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Soft) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Linkebeek verlaag je de dH waarde van 10,58 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €780.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Linkebeek.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1475 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Buiten deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €790, exclusief installatiekosten. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1500 en €1750 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Linkebeek.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel installatiebedrijven, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €130
Waterontharder (mechanisch)Circa €820
Elektrische waterontharderVanaf €1140
Zout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €115 per jaar
InstallatieRond de €240
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Linkebeek?
De waterhardheid in Linkebeek is circa 10,58 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lagere stookkosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een minder droge huid, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Linkebeek.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie