Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rotselaar

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 17,92 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Rotselaar leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl lees je bruikbare informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 17,92 dH in Rotselaar.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld water met een vreemde smaak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €350 per 12 maanden.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid RotselaarWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRotselaar
Postcode3110
Gem. Gasverbruik M33.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4300 kWh
Gem. Waterhardheid17,92 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Rotselaar

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een aanzienlijk aantal Belgen lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Rotselaar vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Rotselaar was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goede verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rotselaar?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Rotselaar. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Rotselaar zit met een waterhardheid van 17,92. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. kalkvrije leidingen, minder last van een droge huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Rotselaar

De waterhardheid van het water in Rotselaar is om en nabij de 17,92 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 17,92 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 51,04 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-rotselaar-3110

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Century CWS 100V/UF
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • North Star 40UD
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Durlem) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rotselaar verlaag je de dH waarde van 17,92 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Rotselaar.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €75 voor een magnetische ontharder tot ruim €1475 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders beginnen bij €740, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1575 en €1900 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Rotselaar.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en snel vakmannen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €100
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €740
Waterontharder (elektrisch)Circa €970
Reinigingszout€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €95 op jaarbasis
PlaatsingRond de €260
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Rotselaar?
De hardheid van het leidingwater in Rotselaar is gemiddeld 17,92 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk aan een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld via regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rotselaar.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie