Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bierbeek

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 16,80 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Bierbeek resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs check je nuttige info info alle mogelijke waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 16,80 dH in Bierbeek.
 • Hierdoor ontstaan problemen als kalkaanslag en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BierbeekWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBierbeek
Postcode3360
Gem. Gasverbruik M33.360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5000 kWh
Gem. Waterhardheid16,80 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Bierbeek

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen of bittere smakende thee? Een groot deel van de huizenbezitters bestellen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Bierbeek vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Bierbeek gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bierbeek?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Bierbeek. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bierbeek heeft een waterhardheid van 16,80. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Bierbeek

De waterhardheid van het water in Bierbeek is om en nabij de 16,80 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 16,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 47,85 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bierbeek-3360

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Delta Onega
 • Ecowater ESM 42
 • Judo MultiSoft 2P
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bierbeek reduceert je de dH waarde van 16,80 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €920.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Bierbeek.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €80 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontharders beginnen bij €750 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €2150 inclusief inregelen. In onderstaande schema bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Bierbeek.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en vandaag nog modellen, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €80
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €660
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1160
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €100 per jaar
InstallatieRond de €260
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Bierbeek?
De waterhardheid in Bierbeek is plus minus 16,80 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bierbeek.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie