Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Holsbeek

Heb je in huis last van kalkneerslag, glascorrosie, verstopte leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 15,12 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Holsbeek zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten check je waardevolle info aangaande waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 15,12 dH in Holsbeek.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals huidirritaties en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid HolsbeekHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHolsbeek
Postcode3220
Gem. Gasverbruik M33.330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4700 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Holsbeek

Heb je in huis last van irritaties aan de huid of doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer Vlamingen lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, fris kraanwater en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Holsbeek werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Holsbeek gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Holsbeek?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Holsbeek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Holsbeek kent een waterhardheid van 15,12. Concreet: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. kalkvrije leidingen, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Holsbeek

De waterhardheid van het water in Holsbeek bedraagt circa 15,12 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-holsbeek-3220

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Delta Duplex unit
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Judo Quicksoft Uno
 • Remon Waterontharders Kama
 • Watertotaal Euro Twin 14

Zo werkt een waterontkalker

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Holsbeek voer je de dH waarde terug van 15,12 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Holsbeek.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €85 voor magnetische ontharders tot ruim €1625 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen starten bij €810 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1125 en €1775 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Holsbeek.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en snel experts, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Elektronische waterontharderBegint bij €950
Onthardingstabletten€45 per 100 kg
OnderhoudskostenV.a €150 p/jaar
MontageCirca €220
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Holsbeek?
De hardheid in Holsbeek komt uit op ong. 15,12 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een zachte huid, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Holsbeek.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie