Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Galmaarden

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 20,72 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Galmaarden leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl check je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 20,72 dH in Galmaarden.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld kalk op de lak van de auto en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, een zachte huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €325 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid GalmaardenTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGalmaarden
Postcode1570
Gem. Gasverbruik M33.315 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4450 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Galmaarden

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en strepen op je ruiten? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkere watersmaak en lagere energiekosten. In de gemeente Galmaarden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Galmaarden gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Galmaarden?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Galmaarden. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Galmaarden zit met een waterhardheid van 20,72. Definitie: Heel hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. kalkvrije leidingen, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Galmaarden

De waterhardheid van het leidingwater in Galmaarden is 20,72 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-galmaarden-1570

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Boshuis Duolux plus 100
 • BWT AQA Perla 10
 • Euro Combi compact 20
 • Kinetico Premier Maxi
 • SoluCalc SoluCalc

Zo werkt een waterontkalker

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Galmaarden reduceert je de dH waarde van 20,72 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Galmaarden.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €50 voor magnetische ontharders tot meer dan €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontharders starten bij €660, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1625 en €1700 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Galmaarden.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe en kosteloos experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €140
Mechanische waterontharderC.a. €850
Elektrische waterontharderBegint bij €940
Onthardingszout€30 per 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €140 per 12 maanden
InstallatieC.a. €150
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Galmaarden?
De waterhardheid in Galmaarden is ongeveer 20,72 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Galmaarden.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie