Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Haacht

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 15,12 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Haacht heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs lees je handige informatie met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 15,12 dH in Haacht.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals eczeem klachten en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €335 per jaar.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid HaachtZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHaacht
Postcode3150
Gem. Gasverbruik M33.310 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4500 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Haacht

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Steeds meer huishoudens kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Haacht opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Haacht hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Haacht?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Haacht. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Haacht ontvangt een waterhardheid van 15,12. Definitie: Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Haacht

De waterhardheid van het leidingwater in Haacht is ongeveer 15,12 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-haacht-3150

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Delta Arenal
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Hydrotense Seduction 22
 • Puricom Stratos UFW25
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als BWT) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Haacht minimaliseer je de dH waarde van 15,12 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Haacht.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1900 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €670, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1350 en €2175 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel check je de actuele kosten van een waterverzachter in Haacht.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en snel specialisten, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €60
Mechanische waterontharderC.a. €870
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1070
Onthardingszout€25 per 50 kg
OnderhoudRond de €100 per jaar
InstallatiekostenV.a €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Haacht?
De hardheid van het water in Haacht is plus minus 15,12 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijv. een fijne douchebeurt, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Haacht.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie