Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

De voordelen van een waterontharder

Kalk die zich zet op uw waterleidingen, kranen, warmwaterboilers. Vroeg of laat komt u dit zeker tegen, of misschien is het al het geval. Om kalk te voorkomen of om de schade te beperken is het aangeraden om een waterontkalker (ook wel waterontharder of waterverzachter genoemd) te gebruiken. Hierdoor maakt u dit hard water, dat in ons landje te veel kalk bevat, zacht en kalkvrij. Een zegen dus voor uw huishoudtoestellen en apparatuur! Maar wat zijn nu precies de voordelen van zo’n systeem? Hieronder sommen wij de belangrijkste voordelen nog eens op.

 • Geen kalkaanslag meer op huishoudelijke apparaten (wasmachine, boiler, snelkoker, koffiezetapparaat).
 • Langere levensduur van apparaten.
 • Geen kalkaanslag op kranen, douche, bad en andere sanitaire voorzieningen.
 • Minder energiekosten (tot wel 200 euro per jaar) door een efficiëntere warmteoverdracht, want u moet weten dat de kalk in uw leidingen de warmteoverdracht vermindert.
 • Leidingen blijven ook na tientallen jaren als nieuw
 • Het verbruik van zepen en wasmiddelen wordt met meer dan de helft verminderd
 • U hoeft minder dure ontkalkingsproducten of zouten voor de vaatwasser te kopen
 • Zuiver water dat zorg draagt voor uw huid en voor uw haar.
 • Uw wasgoed voelt zachter en comfortabeler aan
 • Geen kalkstrepen meer van het stoomstrijkijzer op uw mooie, donkere kledij
 • Kledij en huishoudlinnen gaan veel langer mee dankzij een ontkalker
 • Koffie, thee, en andere producten dat u maakt met water uit de kraan smaakt weer stukken beter

Goed voor portemonnee en het klimaat

De laatste jaren staan duurzame investeringen volop in de spotlights. Denk aan isolatie, zonnepanelen, een zonneboiler, een warmtepomp, etc. Maar ook de waterontharder kan een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Het is natuurlijk niet zo dat de CV-ketel de deur uit kan, maar het is wel zo dat de woning veel efficiënter verwarmd kan worden. Daarnaast maak je minder gebruik van (dure) schoonmaakmiddelen en gaan verschillende huishoudelijke apparaten langer mee. Dit levert niet alleen een flinke jaarlijkse besparing op, het is ook een duurzame keuze.

Hoeveel geld kan ik besparen?

Een waterontharder bespaart tot wel +/- €300 op jaarbasis, berekend bij een gezin van 2 volwassenen met 2 kinderen. Deze besparing werd als volgt berekend:

 • Productbesparing van +/- 120 € aan antikalk producten, waspoeder, wasverzachter, shampoo, afwasmiddel, zeep, badschuim enz.
 • Energiebesparing van +/- 70 € aan minder verbruik door afwezigheid van isolerende kalk op weerstanden of  in doorstromers.
 • Besparing op onderhoud  van +/- 110 € aan minder slijtage en langere levensduur van boilers, vaat en wasmachines, sproeikoppen thermosstatische kranen enz…

Financiële voordelen
Niet één Eurocent onkosten achteraf, werkt volledig energie- en onderhoudsvrij, en neemt geen ruimte in beslag. Een zinvolle investering, ook voor huurders, men verhuist het apparaat gewoon mee. Montage/demontage in amper enkele minuten. Daar de mineralen zijn gewijzigd van structuur, neemt ons lichaam nu ook calcium en magnesium op, wat voorheen niet kon! Een huisdier zoals een kat of een hond zal nu ook liever leidingwater drinken dan voorheen omdat ze nu de mineralen proeven. Door de wijziging van de mineralenstructuur voelt het water niet alleen zachter aan, maar heeft het ook een heilzame werking bij huidirritaties. Bekijk direct de mogelijkheden bij installateurs in bijvoorbeeld Den Haag, Breda en Enschede.

Extra pluspunten op het gebied van schoonmaak
Geen hardnekkige vuile of kleverige zeepranden meer in wastafels en bad of op glazen wanden, tegels enz. Geen hardnekkige kalkaanslag meer in potten, pannen, kranen en sproeiers. Veel minder aanslag van koffie of thee op lepeltjes, glaswerk, kannen, thermossen, koppen enz.  Alle antikalk producten behoren definitief tot het verleden. Kalkdruppels die men nog ziet, zijn calcium en magnesium gebonden en noemt men “Aragoniet”, en kan men eenvoudig verwijderen met een vochtig doek of keukensponsje. Wasverzachter is overbodig maar kan men nog gebruiken omwille van het parfum. Zout bij vaatwassers daarentegen, mag men wel verminderen maar blijft aanbevolen!

Plaats een reactie