Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Tremelo

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 15,12 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Tremelo leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina check je handige informatie aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 15,12 dH in Tremelo.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals glascorrosie en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €210 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid TremeloHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTremelo
Postcode3120
Gem. Gasverbruik M33.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4350 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Tremelo

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening en onnodig veel schoonmaken? Steeds meer Vlamingen kiezen een slimme waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Tremelo opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Tremelo wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Voordeligste verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Tremelo?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Tremelo. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Tremelo heeft een geschatte waterhardheid van 15,12. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Denk aan lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Tremelo

De waterhardheid van het leidingwater in Tremelo bedraagt ongeveer 15,12 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-tremelo-3120

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Culligan Global Cabinet
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Hydrotense Seduction 8
 • Puricom Stratos HE15
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tremelo reduceer je de dH waarde van 15,12 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Tremelo.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €155 voor magnetische ontharders tot zo’n €1575 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €680, excl. installatie. Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1450 en €2050 incl. installatie. In de bijgaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Tremelo.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk en kosteloos monteurs, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €135
Waterontharder (mechanisch)Rond de €700
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1200
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €135 p/jaar
InstallatieBegint bij €240
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Tremelo?
De waterhardheid in Tremelo ligt op 15,12 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tremelo.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie