Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hoegaarden

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 23,52 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Hoegaarden leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten bekijk je praktische info over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 23,52 dH in Hoegaarden.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €325 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid HoegaardenHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHoegaarden
Postcode3320
Gem. Gasverbruik M33.350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4900 kWh
Gem. Waterhardheid23,52 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Hoegaarden

Zit jij thuis ook met een irriterende huid en veel schoonmaakwerk? Flink wat Belgen installeren een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Hoegaarden vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Hoegaarden heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hoegaarden?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Hoegaarden. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hoegaarden heeft een waterhardheid van 23,52. Concreet: Heel hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Hoegaarden

De waterhardheid van het drinkwater in Hoegaarden bedraagt circa 23,52 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 23,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 66,98 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hoegaarden-3320

Populaire merken en modellen

 • Delta Morava
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Watertotaal Euro Twin 60

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hoegaarden reduceert je de dH waarde van 23,52 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hoegaarden.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2250 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontharders zijn zo’n €820 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €1925 inclusief inregelen. In onderstaande schema tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Hoegaarden.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos merken, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €140
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €680
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1150
Reinigingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractC.a. €135 per jaar
MontagekostenV.a €240
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Hoegaarden?
De waterhardheid in Hoegaarden bedraagt 23,52 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hoegaarden.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie