Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Keerbergen

Heb je last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 15,12 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Keerbergen maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten vind je nuttige informatie alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 15,12 dH in Keerbergen.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals water met een vreemde smaak en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid KeerbergenHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKeerbergen
Postcode3140
Gem. Gasverbruik M33.305 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4450 kWh
Gem. Waterhardheid15,12 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Keerbergen

Heb je last van huidirritaties en/of glascorrosie? Een groot deel van de mensen lossen dit op met een slimme waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Keerbergen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Keerbergen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Keerbergen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Keerbergen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Keerbergen heeft een geschatte waterhardheid van 15,12. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Keerbergen

De waterhardheid van het water in Keerbergen bedraagt circa 15,12 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 15,12 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 43,06 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-keerbergen-3140

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Culligan Medallist 915
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Hydrotense Seduction 16
 • Puricom Stratos HE25
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. North Star) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Keerbergen reduceert je de dH waarde van 15,12 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Keerbergen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €135 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1925 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten bij €660, zonder installeren. Een goede installatie zit ergens tussen de €1350 en €1750 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Keerbergen.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk supersnel specialisten, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €95
Waterontharder (mechanisch)C.a. €760
Elektrische waterontharderRond de €1100
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €80 op jaarbasis
MontageV.a €275
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Keerbergen?
De hardheid van het kraanwater in Keerbergen is gemiddeld 15,12 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Keerbergen.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie