Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kortenberg

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op je ruiten, smerig water of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 18,49 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Kortenberg leidt tot kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je waardevolle info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 18,49 dH in Kortenberg.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals een droge huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €295 per jaar.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid KortenbergWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenberg
Postcode3070
Gem. Gasverbruik M33.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4150 kWh
Gem. Waterhardheid18,49 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Kortenberg

Heb je last van een erg droge huid en/of onnodig veel schoonmaken? Veel woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, fris kraanwater en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Kortenberg werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Kortenberg wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kortenberg?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Kortenberg. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kortenberg heeft een gemeten waterhardheid van 18,49. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Kortenberg

De waterhardheid van het leidingwater in Kortenberg bedraagt circa 18,49 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 18,49 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 52,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kortenberg-3070

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Calex Calex 11
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • North Star 14UD
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Kortenberg voer je de dH waarde terug van 18,49 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €970.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Kortenberg.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1850 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van deze systemen lopen op vanaf €750 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1200 en €2225 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Kortenberg.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en zonder kosten experts, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €145
Mechanische waterontharderC.a. €840
Waterontharder (elektrisch)Circa €1010
Zout€40 voor 75 kilo
OnderhoudC.a. €85 per beurt
InstallatiekostenC.a. €150
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Kortenberg?
De hardheid van het water in Kortenberg is plus minus 18,49 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant schatten we op 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kortenberg.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie