Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Zuinigste waterontharder

Zoek jij naar een duurzame manier om thuis kalkvrij water te realiseren? Dan moet je zeker deze pagina goede bestuderen. Onze expert leggen je namelijk uit waarom wateronthardingsapparatuur goed voor het milieu is, welke verschillende systemen er zijn en welk type het meeste rendement oplevert.

Waarom is een wateronthouder zuinig?

De zuinigheid van een waterfiltersysteem hangt eigenlijk af van twee aspecten. Ten eerste de effecten van kalkvrij water en ten twee de werking van de ontharder zelf. We proberen dit verder toe te lichten aan de hand van enkele voorbeelden hieronder.

Werking van een ontkalker

Er zijn hele zuinige systemen op de markt en hele energie-vretende systemen. Het grote verschil zit hem al tussen de mechanische en elektrische versie van de cilindersystemen. Daarbij komt dat de duurder modellen (van 1-merken) vaak stillen en zuiniger werken door betere filtering en harskorrels. Zo heb je op termijn een veel duurzamer systeem in huis dat onder aan de streep helemaal niet heel veel duurder hoeft te zijn.

Duurzame effecten

De voordelen van een waterontharder hebben ook bijna allemaal effect op het milieu. Om dat uit te leggen hebben schetsen we enkele praktijksituaties:

  • Je gebruikt minder zeepproducten doordat het water kalkvrij is. Dat betekend dat je energieverbruik van elektrische apparaten die met water werken zo’n 20% zal dalen. Goed voor de portemonnee en het milieu dus.
  • De apparatuur zelf gaat ook veel langer meer omdat de onderdelen geen kalkaanslag zullen ondervinden. Een flink pluspunt voor duurzaamheid.
  • Je hebt veel minder schoonmaakmiddelen nodig want de producten schuimen beter met zacht water. Je kunt zo ook extra zuinig met wasmiddelen doen.
  • Je kleding blijft veel langer mooi van kleur en model (kwaliteit verminderd minder snel). Zo hoef je minder snel nieuwe kleding te kopen en kun je besparen op de kosten hiervan.

Groene duurzame waterfilter

Wil jij maximaal bijdragen aan het milieu en wil je niet te veel per maand kwijt zijn aan stroomverbruik. Dan is de beste keuze een elektrische cilinder waterontharder van een betrouwbaar merk die wordt geplaatst en geïnstalleerd door een erkende installateur. Het afstellen heeft namelijk wel degelijk effect op de zuinige werking van de waterzuiveraar.