Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beersel

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12,32 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Beersel zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier verzamel je uitgebreide informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12,32 dH in Beersel.
 • Dit kan leiden tot problemen als droge haren na een douchebeurt en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €230 per jaar.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid BeerselZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBeersel
Postcode1650
Gem. Gasverbruik M33.340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4700 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Beersel

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken en/of bittere thee en koffie? Veel huishoudens lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding die langer mooi blijft en besparen op de energiekosten. In de gemeente Beersel werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Beersel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Beersel?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Beersel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Beersel zit met een waterhardheid van 12,32. Concreet: Hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Beersel

De waterhardheid van het water in Beersel ligt op ong. 12,32 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-beersel-1650

Veel gekozen merken

 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Calex Calex 11
 • Euro Twin 20
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Watercompany Softflow 9

Hoe werkt de waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aquacell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Beersel reduceer je de dH waarde van 12,32 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €820.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Beersel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €155 voor magnetische ontharders tot ruim €2325 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €840 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €1975 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Beersel.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel installatiebedrijven, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €710
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1130
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €135 per 12 maanden
MontageBegint bij €220
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Beersel?
De waterhardheid in Beersel komt uit op ong. 12,32 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan comfortabel douchen, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Beersel.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie